Novosti

IZABRAN NOVI PREDSJEDNIK HRVATSKOG ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA - ZLATKO KRALJEVIĆ

Hrvatski školski sportski savez održao je u četvrtak 7. srpnja 2022. godine izbornu skupštinu te odabrao nove članove skupštine, Izvršnog i Nadzornog odbora te novog predsjednika na mandat od četiri godine.

Sjednica Hrvatskog školskog sportskog saveza održana je u četvrtak 7.7.2022. kojom započinje novo razdoblje za školski sport.

Cijenjeni predsjednik prof. Nikica Perković, nakon dugogodišnjeg angažmana i neizmjernog doprinosa hrvatskom školskom sportu, odlazi u zasluženu mirovinu i predsjedničku palicu predaje profesoru Zlatku Kraljeviću. Nakon što su na početku sjednice razriješena sva tijela HŠSS-a, kandidat Zlatko Kraljević izabran je za novog predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza. Izvršni odbor jednoglasnom odlukom Nikicu Perkovića proglašava počasnim predsjednikom, naglašavajući njegov velik doprinos školskom sportu te dugogodišnji trud i rad za razvoj Saveza i školskog sporta u Republici Hrvatskoj. Perković u svom oproštajnom govoru kaže:
“Zahvaljujem na časti da budem počasni predsjednik i nastavim biti dio školskog sporta, imam puno povjerenje u Zlatka i cijeli tim Hrvatskog školskog sportskog saveza da će nastaviti u pravom smjeru i razvijati školski sport najbolje što mogu upravo na dobrobit naše djece. Oni su uvijek bili i nastavit će biti najvažniji dio našeg rada i drago mi je što svake godine vidimo sve više i više novih lica u školskom sportu, u svim područjima kroz naše edukativne i sportske programe. Zapamtimo odakle smo došli i nastavimo s napretkom koji je ključan za nas i našu djecu.”Počasni predsjednik Perković pozdravlja i želi dobrodošlicu novom predsjedniku Zlatku Kraljeviću koji je izabran u mandat od četiri godine. Novog predsjednika krase titule sportaša rukometaša, trenera i sudca, ravnatelja i predsjednika Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije koji se sa školskim sportom po prvi put susreće na školskim natjecanjima poput odbojke, a danas organizira i vodi natjecanja u Osječko-baranjskoj županiji, te svojim novim idejama nastavlja unaprjeđivati školski sport i na nacionalnoj razini.

Zahvalio je svim članovima skupštine koji su ga odabrali, svom Savezu koji ga godinama podržava, te počasnom predsjedniku na “beskompromisnom radu na razvoju školskog sporta, stabilizaciji Saveza i upornom i neprestanom guranju naprijed”, kao i glavnom tajniku Ivanu Dujiću i timu HŠSS-a koji svoju energiju i svoje znanje svakodnevno koriste za razvoj školskog sporta.

Svoju će predsjedničku dužnost Kraljević obavljati do 2026. godine. Za dopredsjednike izabrani su Zdravko Omrčen (Splitsko-dalmatinska županija) i Jadranka Duvančić (Zadarska županija).

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno izabrani na sjednici su:
1. MIRNA RAJLE BROĐANAC - Osječko-baranjska županija,
2. DAVOR JURIŠA - Primorsko-goranska županija
3. SAŠA TOPIĆ – Virovitičko- podravska županija
4. MARIN HORVAT - Međimurska županija
5. HRVOJE LEKIĆ – Školski sportski savez Grada Zagreba
te Jozo Ćavar ispred Ministarstva turizma i sporta.

U Nadzorni odbor izabrani su:
MARGIT VRBIČIĆ - predsjednica
LJILJANA TURINA BUJANOVIĆ - članica
DARKO TOT - član ispred Ministarstva turizma i sporta

Nova Disciplinska komisija odabrana je sukladno prijedlogu novog predsjednika, a čine ju:
1. LJILJANA GAVRANOVIĆ – predsjednica - Sisačko-moslavačka županija,
2. BORIS KRSTIČEVIĆ – Dubrovačko- neretvanska županija
3. BRUNO ŠTEFANEK - Brodsko-podravska županija,
4. STIPE TOMIĆ – Vukovarsko-srijemska
5. SANDA BATURINA – Splitsko-dalmatinska županijaNa kraju sjednice, izabranoj se skupštini obratio novi predsjednik, Zlatko Kraljević: “Dugogodišnji rad u školskom sportu pokazao mi je da su programi i projekti Hrvatskog školskog sportskog saveza izrazito kvalitetni i izvrsno provedeni, te da su i prepoznati od strane prvenstveno učenika, a i škola, profesora i županija. U narednom razdoblju, prema današnjem odlično predstavljenom planu, nastavljamo jačati suradnju županijskih školskih sportskih saveza sa školama, a i nacionalnim savezima, kako bismo našoj djeci i školama pružili najbolje što školski sport može dati.”

Zahvalio je na povjerenju svojim kolegama koji su ga prepoznali kao partnera i suradnika te naglasio da se neizmjerno veseli nadolazećim godinama zajedničkog djelovanja.

Preuzeto sa Školski sport
08.07.2022.